Вагинална инфекција проблем на милиони жени

Вагинална  инфекциja е честа појава кај жените.  Појавата на инфекција создава фрустрации и непријатно чуство, затоа што предизвикува симптоми како чешање и иритација во областа на вагината, појава на густ бел вагинален исцедок, печење при мокрење, па и болка при сексуален однос. Инфекцијата обично се појавува поради прекумерен раст на бројот на штетни бактерии и габички.


 

Иновативно решение на проблемот

Др. Херман Адлер  познат германски гинеколог и научник после разни научни истражувања дојде до револуционерна идеа, комбинација  на хигиенски влошки и пробиотици. Во соработка со биотехнолошката компанија “ Pharmaceutical Biotechnology” и “FIDE” реномиран европски производител на хигиенски влошки ја доведоа женската интимна хигиена на следно повисоко ниво создавајќи ги Carine Probiotic  хигиенските влошки кои содржат култура од полезни бактерии Lactobacillus acidophilus. 

Зошто комбинација од хигиенски влошки и пробиотици?

Lactobacillus се  полезни бактерии кои човечкиот организам природно ги ствара во цревата и вагината. Lactobacillus  бактериите се потребни за одржување на здравјето и балансот на вагиналата средина и микрофлора,  тие создаваат антимикробни супстанции и ја одржуваат кисела pH вредноста на вагината со што се штити од разни штетни микроорганизми како бактерии и габички.  Кога балансот на вагиналната средина ќе се наруши се зголемува pH вредноста и се зголемува бројот на штетни бактерии, а се намалува бројот на  полезните бактерии со што настанува инфекција. Инфекцијата може да биде прдизвикана од : земање антибиотици или средства за контрацепција,  претерано јадење на блага храна, неквалитетна исхрана,  носење тесна облека, стрес и  пливање во базени. Carine Probiotic  хигиенските влошки содржат култура од милијарди бактерии  Lactobacillus acidophilus со кои на природен начин и многу ефектно се одстранува инфекцијата , се враќа балансот и се регулира pH вредноста на вагиналната средина.


 

За кого се наменети хигиенските влошки Carine Prоbiotic ?

Carine  Probiotic  влошките   се погодни за  жени  кои страдаат од повремени или хронични  бактериски  или габични вагинални инфекции.  Исто така се прилагодени за редовна употреба од страна на сите здрави жени кои сакаат да се грижaт активно за својата  интимна хигиена. Не постои за поудобен и полесен зголемување на бројот на полезни  бактерии во вагината.  Carine  Probiotic влошките ја спречуваат  појавата на воспаление кај здрави жени, со што делува како превенција, особено за време на менструацијата, стрес, или други отежнувачки услови кои генерално го зголемуваат ризикот од воспаление.


 

Carine Prоbiotic ја отсратнуваат непријатната миризба

Супстанции со непријатна миризба  се последица на распадната крв и исцедок и нивната интеракција со непожелни бактерии. Полезните пробиотички бактерии Lactobacillus, напротив, го спречуваат множењето  на непожелните, и штетни бактерии, со што се намалува ефектот од  процесот на распаѓање кој е проследен со непријатна миризба . Најнови истражувања покажуваат дека употребата на пробиотици е подеднакво ефикасна против мириси предизвикани од потење.